Snø Rallarvegen

Rallarvegen Report

Oppdatert 29. September 2021

Vær obs på at været skifter fort i fjellet nå, og at det fra en dag til en annen kan være masse snø på veien. Vi anbefaler å sjekke værmelding/webkameraer nøye hvis du planlegger å sykle i Oktober.

Høsten er på plass, og det er kaldt i været de fleste dager. Sykkeltoget har sluttet å gå for sesongen, og det er begrensede åpningstider på sykkelutleiene. Sykkelutleien på Finse er stengt for sesongen, men Haugastøl holder åpen frem til det kommer snø (eller senest 16. Oktober). Sykler må forhåndsbookes. Sykkelutleien i Flåm har åpent Tors-Sønd frem til 9. Oktober.

Se under for mer informasjon om de ulike strekningene.Foreløbig status på de ulike strekningene av Rallarvegen:

Haugastøl-Finse:

Tørr og fin vei hele veien. Noen få steinete partier, men fint å sykle for alle aldre.

Finse-Hallingskeid:

Ikke snø for øyeblikket, men det kommer fort. Det har ligget snø som har smeltet igjen, og vi venter bare på ett snøfall som gjør at den blir liggende over vinteren. Fra 4-29 Oktober skal bruen ved Sandå byttes. Det betyr at man til tider ikke kan passere her. Se nettsidene til BANE Nor for oppdatert informasjon.

Veien er i bedre stand enn vanlig på denne tiden, men det er også lengre partier med grove steiner. Så som alltid anbefaler vi ikke denne strekningen for barn yngre enn 12 år.

  • IMG 0578
  • IMG 0590
  • IMG 0596
  • IMG 0599
  • IMG 0604
  • IMG 0608
  • IMG 0609
  • IMG 0590 2

Hallingskeid-Vatnahalsen:

Helt bar vei. Vær obs på at det er utvasket vei flere steder, så hold tempoet nede.

Vatnahalsen/Myrdal-Flåm

Helt bar, og fine forhold for sykling. Som alltid er det bratt og utvasket vei i Myrdalssvingene så vi anbefaler å gå her. De siste 14km er det mulighet for å kjøre bil, så vær obs på at du kommer til å møte biler. Hold farten lav, og hold høyre side.Annen informasjon:

Vi oppfordrer sterkt til å ta hensyn på sykkelturen. Du sykler gjennom et vernet område med et rikt dyreliv og kulturminner. Alt du tar med deg på turen, skal du også ta med tilbake. Ønsker du å telte underveis ta hensyn til naturen, dyreliv og hytter.

Rallarvegen er i stor grad usikret, og det er til tider høyt ned. Hold tempoet nede, og vær observant. Bruk tid, og få med deg alt underveis.