Snø Rallarvegen

Rallarvegen Report

Oppdatert 16. Juni 2024

Store deler av Rallarvegen er nå farbar. Det er kun strekningen Finse-Hallingskeid som fortsatt har snø. Denne strekningen er det mulig å ta toget forbi. (billett for person og sykkel bookes på vy.no)

Se under for detaljert beskrivelse på hver strekning.

Haugastøl-Finse

Ferdig brøytet, og helt snøfri. Det kan være litt vått på strekningene nærmest Finse den neste uken før det tørker helt opp, men farbart for syklister.Finse-Hallingskeid

Det har vært ekstremt kaldt vær de siste ukene, og snøsmeltingen stoppet veldig opp her. Det er fortsatt mye snø, og med normalt vær tror vi denne strekningen vil være farbar rundt 10. Juli. Men det kan bli både tidligere og senere avhengig av været den neste måneden. Vi oppdaterer så snart noe forandrer seg.

Hallingskeid-Vatnahalsen

Helt bar, og farbar for syklister. Vær obs på at det er steinete og bratt til tider. Veien kan være utvasket etter snøsmelting, så vi anbefaler å holde farten lav. Vær obs på at man enten må sykle fra Myrdal til Hallingskeid og tilbake eller å ta sykkelen på toget til Hallingskeid for å starte her. Hvis du ønsker å ta sykkel på tog må det forhåndsbestilles, og vær obs på at ikke alle tog stopper på Hallingskeid.

Vatnahalsen-Flåm

Fine sykkelforhold hele veien. Det er som alltid bratt til tider og møtende trafikk, så hold farten lav og gå hvis du er usikker.

Sykkelutleie

Vår sykkelutleie i Flåm er åpen daglig fra 8.00-18.00, vi åpner på Haugastøl i slutten av Juni, og Finse i starten av Juli.

Bestilling av leiesykkel med henting på Haugastøl og Finse gjøres direkte herAnnen informasjon:

Vi oppfordrer sterkt til å ta hensyn på sykkelturen. Du sykler gjennom et vernet område med et rikt dyreliv og kulturminner. Alt du tar med deg på turen, skal du også ta med tilbake. Ønsker du å telte underveis ta hensyn til naturen, dyreliv og hytter.

Rallarvegen er i stor grad usikret, og det er til tider høyt ned. Hold tempoet nede, og vær observant. Bruk tid, og få med deg alt underveis.