kitefood

Mat / drikke

Situasjonen rundt COVID19 gjør at vi i sommersesongen 2020 vil gjøre enkelte endringer i rutiner og hvilke produkter vi har tilgjengelig. Det er vanskelig å spå hvordan smittesituasjonen vil bli i sommer, så vi er avhengig av å tilpasse vårt produkt underveis. Denne siden vil til enhver tid være oppdatert med tiltak og mer informasjon om COVID19 og våre produkter. For rask navigering klikk på hurtiglinkene under for temaet du ønsker å lese mer om.

Bannermat

Gjestenes og personalets sikkerhet er vår høyeste prioritet. For å minimere risikoen for spredning av koronaviruset, endrer vi midlertidig rutinene rundt mat og drikke.

Ved vanlig drift serveres både middag og frokost som buffet på Haugastøl. For øyeblikket er dette forbudt, og vi antar at dette kommer til å fortsette ut sommersesongen 2020. Det er innført begrensinger på hvor mange som kan sitte i samme lokale på ubestemt tid. Dette gjør at vi må endre vårt konsept for mat. Vi er heldigvis i en situasjon der vi har leiligheter med kjøkken og spiseplass. I sommer kommer vi til oppfordre gjester til å benytte spiseplassen i sin egen leilighet fremfor å benytte restauranten.

Endringer

Frokost:

BrodMange hoteller serverer frokost ferdig pakket i en pose som leveres på rommet. Dette begrenser i våre øyne utvalget til gjesten kraftig, og matsvinnet blir høyt. Siden alle våre boenheter har fullt utstyrt kjøkken legger vi opp til at gjestene selv ordner frokost i leiligheten. Valgfriheten blir større, og prisen lavere for gjesten.

For å gjøre det enkelt for gjesten lager vi en egen frokostbutikk i vår kaffebar med et utvalg av blant annet (lokale) oster, kjøttpålegg, hjemmelaget syltetøy og drikke. Friske grønnsaker fra andelshagen i Ulvik er en selvfølge. Vi har selvfølgelig ferske brød og bakevarer hver morgen. Kaffemaskinen er på hele dagen, så en Cappuccino med kaffe fra Tim Wendelboe er også mulig! Vi jobber for at prisene i frokostbutikken skal være så lave som mulig. Det er også selvfølgelig mulig handle all mat med seg før man kommer til Haugastøl.

Middag:

Våre middager er uten tvil det vi er mest kjent for, og der det smerter mest å midlertidig endre. Dessverre er virkeligheten nå at det å forsyne seg selv, og sitte tett i en restaurant ikke er aktuelt.

I stedet for vår 2-retters middag vil vi i år satse på å ha en full meny med vår steinovnsbakt pizza (klikk her for å se menyen) samt en annen varmrett hver dag. (alle dager unntatt Søndag, da serverer vi kun pizza). Alle retter er selvfølgelig laget fra bunnen av, og av høy kvalitet. Men det er mindre komplekse retter, til en lavere pris.

Dagens middagsrett må forhåndsbestilles min to dager før ankomst. Pizza har vi tilgjengelig uten forhåndsbooking. Servering av middag er mulig mellom 18 og 20. 30. Vi vil holde baren åpen for drikke servering, og det vil være sitteplass i spisesalen for opp til 40 gjester. (normal kapasitet 100 personer). Men vi anbefaler å ta med maten til leiligheten å holde seg sammen med gruppen man reiser med.

Hvilke retter vi serverer til hvilke dager finner du nederst på denne siden. (om du ønsker vegetar må det spesifiseres ved bestilling).

Kan jeg lage egen mat?

JA! Alle leiligheter har fullt utstyrt kjøkken, så du kan kjøpe med deg alt du trenger å lage egne måltider for ankomst til Haugastøl. Vær obs at nærmeste dagligvare butikk er på Ustaoset 13km unna. Skulle det være flere spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt.

Jeg har allerede forhåndsbestillt middag, frokost eller Rallarpakke! Hva må jeg gjøre?

Alle som har bestillt overnatting med mat har mottatt epost med endringene. Bestillingen endres til kun overnatting for det som har booket overnatting med frokost/middag. For Rallarpakken er pakken lik bortsett fra måltidene. Alle vil få epost med ny ordrebekreftelse med lavere pris uten mat.

Andre hoteller serverer som normalt, hvorfor kan ikke dere gjøre det samme?

Våre 2 retters middager krever enormt med ressurser på kjøkkenet, og med vår beliggenhet alene på fjellet er tilgang til ekstrahjelper liten. Det gjøre at vi kun har tilgang til de faste ansatte og sesongansatte som er ansatt før sesongen. Vår vurdering at ved en eventuell smitte situasjon i området i sommer vil det være umulig å opprettholde normal drift på kjøkken grunnet smittefare. Vi har rett og slett ikke mulighet til å ha to fulle team på kjøkkenet i tilfelle noen skulle bli syke, eller er i nærheten av noen som antatt kan være smittet og dermed må i karantene. Dette gjør at vi er tvunget til å tenke annerledes. Vi lager enklere og rimeligere måltider, for å sikre deg sok gjest. Vi kommer til å fortsatt ha vårt faste team på kjøkkenet, men deler det inn i flere helt separate skift. Det gjør at vi kan opprettholde trygg servering selv om det skulle være noen i personale som havner i karantene. (eller ved mistanke om smitte). Vi har også sett en enorm økning i bestillinger av leilighet uten mat. Mange ønsker å holde seg innad i sin “gruppe” som FHI anbefaler, og vi må derfor redusere mattilbudet.

Meny

Meny1 Meny2